28 maart presentaties tweede groep deelnemers Spijkerkwartier [Arnhem]

Op 28 maart presenteren achttien bewoners uit vooral het Arnhemse Spijkerkwartier wat zij hebben ervaren over kansen. Kansen: in zichzelf, met elkaar en in de wijk, ook wel DeBlauweWijkEconomie (DBWE) genoemd. In zestien dagen verspreid over de afgelopen drie maanden hebben zij de training ‘Vind je talent, creëer je droombaan’ gevolgd van DBWE’s partner Team3.0. Dit is de tweede groep die in het partnerprogramma DBWE/T3.0 met steun van het Arnhemse Innovatiefonds afzwaait en de wereld ‘indraait’ om hun nieuwe plannen te realiseren.

Begonnen in 2013 als een gezamenlijk zonnepanelenproject (‘Spijkerenergie’) groeide het bewonersinitiatief van Patrick Hoogenbosch en Willem van Gent uit tot een heuse droom. Een stip op de horizon waarbij zij en hun buurtgenoten: gezond en gelukkig leven en werken, een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving, en in staat zijn om een verdienmodel te creëren met werk dat ze het allerliefste doen. Deze totaalbenadering van mens en woonomgeving kreeg eind 2015 een versnelling door het partnerschap met Team3.0 uit Velp, een trainingsbureau dat het beste uit mensen uit. Gezamenlijk klopten zij met succes aan bij het Innovatiefonds Arnhem om o.a. wijkbewoners de voor het Spijkerkwartier aangepaste succestraining Aan in je baan aan te bieden.

Dood spoor
Het profiel van de deelnemers is divers, evenals leeftijd en opleidingsniveau. Voor aanvang van de training had vrijwel iedereen wel het gevoel op een dood spoor te zitten qua werk en/of persoonlijke omgeving; laat staan dat ze hun kansen zagen in de wijk. Geheel volgens de filosofie van een blauwe wijkeconomie is ook deze tweede groep bewust geraakt van hun aandeel in het economisch en sociaal kapitaal van het Spijkerkwartier. De deelnemers gebruiken dit momentum en ontwikkelen businessplannen waarna het ondersteuningsteam DeBlauweWijkEconomie hen verder begeleidt in de realisatie ervan.

Confucius
‘Vind je talent, creëer je droombaan’ is voor DBWE ontwikkeld op basis van de training Aan in je baan. Met Aan in je baan transformeren matig en normaal presterende werknemers tot zogenaamde natural performers. Of zoals Confucius al zei: "Geef mij een baan die bij me past en ik hoef nooit meer te werken." De eerstvolgende Aan in je baan start 3 mei, de gratis kennismakingsworkshops gratis kennismakingsworkshops zijn op 29 maart en 11 april.

Foto: Zakelijk leider Ronald Verhaaf leidt de presentaties in van Groep 1, in de toenmalige nog volop in verbouwing zijnde Spijkerkwartierse Broedplaats

Naar het overzicht