Burn-out: 1 op de 8 medewerkers heeft er last van

Veel bedrijven hebben een uitgebreid personeelsbestand. Dat zorgt ervoor dat het personeel de grootste investering is die een werkgever doet. Een belangrijke belemmering bij het functioneren van het personeel is burn-out en gerelateerde klachten.
Uit recent onderzoek blijkt dat 13%, ongeveer een op de acht werknemers, wordt geconfronteerd met burn-outklachten. De kosten van een burn-out zijn daarnaast hoog: burn-outs duren gemiddeld 189 dagen. In deze periode moet de zieke werknemer worden betaald, terwijl de werkdruk over de rest van de organisatie verdeeld moet worden. Daarbij worden de kosten voor verminderd functioneren rondom de burn-out vaak niet meegeteld.

In plaats van te denken aan personeel als 'verminderd functionerend' en 'kostenpost' draaien wij het om: Team3.0 werkt niet alleen aan burn-outpreventie, maar ook aan een hoger rendement van het personeel.
Wat we doen is het ontwikkelen van het unieke talent van werknemers. Werknemers kunnen 'onbewust bekwaam' zijn, Team3.0's bestaansrecht is erop gericht ze tot 'bewust bekwaam' te laten ontwikkelen. Werknemers die zich bewust zijn van hun talent, sterke kanten en zwakkere kanten, kunnen veel effectiever worden ingezet, zijn gelukkiger en kunnen langer hun werk goed doen. Hierom spreken we niet van 'kostenreductie', maar van winst.
 
Wat het oplevert
Voor de werkgever is dit het verschil tussen steeds brandjes moeten blussen en samen met werknemers de focus leggen op opbouwen en steeds beter worden. Hoe zou het in uw bedrijf zijn als uw werknemers beter dan normaal presteren, minder stress- en burn-outgerelateerde klachten hebben en daarbij in uw werkomgeving gewoonweg gelukkiger zijn?
Mensen die aan zichzelf werken op weg naar passend werk: wat betekent dat voor u?
  • Krachtige, talentvolle en gemotiveerde werknemers
  • Een sterke basis voor uw bedrijf
  • Minder ziekteverzuim
  • Besparing van kosten
  • Een optimale match tussen talent en functie
Naar het overzicht