solliciteren als je "aan" bent

Solliciteren? “Solliciteer”eerst bij jezelf!

Voor velen is het na de zomervakantie solliciteren geblazen. Maar ken jij de geboren professional in jezelf wel goed genoeg voordat je jezelf aanbiedt? Team3.0, voor particulieren vooral actief in de driehoek Arnhem, Doetinchem en Nijmegen, gaat geheel tegen de tijdgeest in uit van de zogenaamde andersombenadering; je kan pas werken aan de baan van je dromen, als je de werker in jezelf door en door kent. De transformatiecoaches uit Velp (Gld.) bieden gratis workshops aan om je hiermee kennis te laten maken.

Het zomerreces is voorbij, het is tijd om er weer tegenaan te gaan. Veel mensen switchen juist in deze tijd van baan. Van een afstandje bekeken wordt op twee manieren gesolliciteerd: a) meters maken, je standaardbrief per advertentie aanpassen en wegsturen die hap of b) bij toeval – vaak via-via – stuit je op de vermoedelijk ideale baan voor jou. Daar ga je dan voor zitten en je trekt alles uit de kast voor een prachtige brief en mooi cv.

In de wieg gelegd

Het moge duidelijk zijn dat het eerste geval veel vaker voorkomt dan situatie b). Logisch natuurlijk, de uitgavenkant van je eigen huishoudboekje drukt zwaar; de huur of hypotheek, school- en kledinggeld voor de kinderen en je eigen mobiliteit zijn topthema’s die ervoor zorgen dat je niet altijd uitkomt bij het werk dat in het verlengde ligt van wie je bent en wat je écht zou willen.

Maar… wat kán je eigenlijk? En wie ben jij werkelijk in een werksituatie? Ben je de optelsom van je werkervaring, nee toch zeker? Waar ben jij als professional letterlijk voor in de wieg gelegd? Moeilijke vragen! Ze zijn in je eentje bijna niet te beantwoorden, want je “zit” er middenin, deze vragen gaan over jou! Zeker met de eerder aangehaalde inkomensdruk erbij, komen de meeste werkzoekenden niet eens toe aan deze zelfreflecterende vragen.

 Wetenschappelijk getoetst

Team3.0 uit Velp/Arnhem haalt sinds 2012 het beste uit organisaties en mensen. Hoewel ze het niet zo noemen, laten ze deelnemers aan hun Aan in je baan-trainingsprogramma eerst solliciteren bij zichzelf. Het fundament van de training is het wetenschappelijk getoetste onderzoek naar je natuurlijke drijfveren. Ben je van nature een analyticus, een aanjager, een uitwerker, een… noem maar op. In daaropvolgende modules halen ze jouw talentwoord en je draak of valkuil naar voren en je leert jezelf in de zgn. workflow te krijgen én te houden. Zestien dagen duurt deze training, met een contactdag per week. Je bent dus ongeveer drie maanden onderweg, maar daarna ben je ook “aan” zoals ze dat zelf zeggen (met een succespercentage van 85). En wie aan is, en weet, voelt, door welk werk dat komt, is ook opmerkzamer voor dergelijke banen en kan er ook zonder moeite op solliciteren. Team3.0 noemt dat ook wel de andersombenadering.

De 80/20-regel van natural perfomers

Iemand die is uitgelijnd op zijn/haar werk voelt zich niet alleen beter, maar is ook productiever voor de baas en… vrijwel nooit ziek. Iemand die aan in zijn/haar baan is, noemen ze bij Team3.0 een natural performer. Waarschijnlijk ken je de 80/20-regel bij ondernemingen: 80 procent van de omzet wordt geleverd door 20 procent van de klanten. Zo’n zelfde regel blijkt ook op te gaan wat betreft arbeidsproductiviteit; 80 procent van de organisatieoutput wordt geleverd door 20 procent van de mensen. Deze twintig procent behoren tot de natural performers; hun werk is geen opgave, hun werk levert energie in plaats van dat het moeite kost. Iedereen is een natural performer volgens Team3.0, alleen moet je wel op de juiste plek zitten. Weegt het ertegenop? Drie extra maanden inkomensonzekerheid of doorploeteren op een plek waar je niet wil zitten? Dat antwoord kan je alleen zelf geven. Team3.0 biedt gratis kennismakingsworkshops Aan in je baan. Als het echt iets voor je is, helpen ze je in het contact met je huidige werkgever of het UWV.

Meer informatie en workshopdata: klik hier.

Naar het overzicht