Social entrepreneurship

Interesse? Mail je vraag en naam project naar: projecten@team3punt0.nl


Stichting Opleidingen- en Cursussenfonds Zelfstandigen (StOCZ)
Idee van/eigenaar: ReConcept/RR
Kosten: 1%

StOCZ is een private organisatie die zich inzet om het opleiding- en kennisniveau van Nederlandse zzp’ers en kleine zelfstandigen te verbeteren. Het fonds wordt (virtueel) gevuld door grote ondernemingen, de opleidingen verzorgd door een betrokken en kwalitatief-goede opleider. De doeloverstijgende visie van dit fonds is meer  economische en kennisdynamiek in de samenleving. Zie hier projectplan... (PDF, 1 MB)

Over Mijn Laatste Dag
Idee van/eigenaar: ReConcept/RR
Kosten: geen

OverMijnLaatsteDag is een open en welhaast vrolijke communitywebsite waar gratis geregistreerde leden hun laatste wensen op een facebookachtig profiel kunnen: neerzetten, delen en continu aanpassen. a) Hoe wil het lid dat zijn/haar laatste dag eruit ziet? b) Hoe wil het lid zijn/haar nalatenschap - ná de laatste dag - geregeld hebben?

CommunityBusiness / CommunityBusiness.nl
Idee van/eigenaar: ReConcept/RR
Kosten: 1,25%

CommunityBusiness.nl - Privaat werken aan publieke zaken. De website is een marktplaats voor bedrijven die (een deel van) hun nettowinst besteden aan een goed doel. Een doel dat u, de consument, zó "goed" vindt. En waarvoor u voor die bepaalde producten alleen bij dat bedrijf koopt. Een "NP20"-bedrijf besteedt 20 procent van de nettowinst ("net profit") aan één of meerdere goede doelen. Zie format startpagina-achtige opzet.

EcoProjectontwikkeling
Idee van/eigenaar: ReConcept/RR
Kosten: geen

Ecotoerisme nieuwe stijl, bijvoorkeur op eilanden. Dit dus met: lokale materialen en dito arbeidskrachten en hyperlokaal opgewekte energie. Ideale vakantiehuisjes voor de toekomstgerichte toerist. Ook export kennis & ervaring naar de regio. Overname vrij, vermelding bron: deze site. Zie hier (kleine & oude) voorbeeldsite...

Kledingproductie Liberia 
Idee van/eigenaar: ReConcept/RR
Kosten: geen

Concept om C&A-kwaliteitkleding te laten produceren in het West-Afrikaanse Liberia - de grondstoffen door boeren en de eindproducten door naaiateliers - en dit op een wijze die in balans is met de natuurlijke omgeving. Overname vrij, vermelding bron: deze site. Hier volledig projectplan uit 2008 voor NL-Kledingdistributeur (PDF, 1 MB)

Werksparen ("Crowdfunding2.0")
Idee van/eigenaar: ReConcept/RR
Kosten: n.o.t.k.

Regionaal investeringsfonds door particulieren en investeerders - Particulieren activeren een deel van hun spaargeld voor meer (regionale) economische dynamiek. En natuurlijk voor zichzelf en/of hun (klein)kinderen. Deze zgn. werkspaarders worden geadviseerd en/of voorgegaan door professionele investeerders. (Lees verder)

GrijpHet!
Idee van/eigenaar: ReConcept/RR
Kosten: Geen

Antizwerfvuilcampagne i.s.m. middelbare scholieren. Ze krijgen allemaal een vuilgrijper. Boodschap (naar hen): "Er goed uitzien is belangrijk. Dat geldt voor jou, dat geldt voor de stad. Zwerfvuil, beGRIJP HET! Je bent toch niet simpel of zo?!" Overname vrij, vermelding bron: deze site. Zie hier eerste projectplan... (PDF, 1MB)

Lees meer
  • Social entrepreneurship
Terug naar
homepage projectensectie

Advertentieruimte

Info: projecten@team3punt0.nl